Predhodnog vikenda je u sklopu projekta “Jačanje socijalnih veština za zapošljavanje i razvoj karijere” održan trening u Vojvođanskom omladinskom centru  u Sremskoj Kamenici. Cilj treninga je unapređenje znanja i veština mladih žena u oblasti traženja posla, radi uspešnog izlaska na tržište rada.  Trening je bio namenjen osobama ženskog pola koje: imaju mesto stanovanja u AP Vojvodini; završavaju ili su završile srednju stručnu školu, studiraju; imaju između 18 i 25 godine starosti i žele da nauče više o  radnim pravima.

Tokom treninga učesnicama su predstavljene tehnike i veštine pisanja radne biografije, motivacionog pisma, asertivne komunikacije i upravljanja stresnim situacijama.  Takođe tema diskusija su bile: ženska ljudska prava, uključujući  mobing i seksualno uznemiravanje na poslu.

Nakon treninga, na istoj lokaciji, u nedelju pre podne, održana su predavanja  uz učešće predstavnika Sekretarijata za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova APV, Unije poslodavaca Vojvodine,  sindikata i predstavnika civilnog sektora.